Γιατρός για ωτοπλαστική: Ποιος είναι ο καταλληλότερος για να επιλέξω;

Γιατρός για ωτοπλαστική

Παρόλο που τα αυτιά δεν είναι συνήθως το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό, τα υπερβολικά μεγάλα, προεξέχοντα ή δυσμορφικά αυτιά όχι μόνο είναι αντιληπτά, αλλά μπορούν να γίνουν η πιο σημαντική πτυχή της εμφάνισης ενός ανθρώπου. Η επέμβαση της ωτοπλαστικής μπορεί να διορθώσει το αισθητικό αυτό ζήτημα, καθώς ακόμα και οι πιο ανεπαίσθητες αλλαγές στο σχήμα και τη θέση του αυτιού μπορούν να προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το βασικό ερώτημα είναι ένα ωστόσο. Ποιος γιατρός είναι ο καταλληλότερος για να πραγματοποιήσει την ωτοπλαστική;

Γιατρός για ωτοπλαστική: Πλαστικός Χειρουργός ή Χειρουργός ΩΡΛ;

Η απάντηση δεν είναι αυτή που ίσως οι περισσότεροι θα περίμεναν να ακούσουν. Ένας πλαστικός χειρουργός, όσο εξειδικευμένος και αν είναι, είναι πιθανό να μην είναι πλήρως εξοικειωμένος με όλες τις ευαίσθητες δομές του αυτιού. Αυτό βεβαίως δεν είναι καθολικό και δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιτύχει ένα αισθητικά ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ένας ωτορινολαρυγγολόγος γνωρίζει εις βάθος τις δομές του αυτιού και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν, όχι μόνο γιατί έχει την τεχνική κατάρτιση να διορθώσει το αισθητικό πρόβλημα αλλά και γιατί έρχεται σε καθημερινή τριβή με όλο το εύρος της παθολογίας του αυτιού κάθε αιτιολογίας. Το γεγονός αυτό τον καθιστά ιδανικό υποψήφιο για να αναλάβει τη συγκεκριμένη επέμβαση. Η εκτεταμένη εκπαίδευση ενός χειρουργού ΩΡΛ στην αισθητική διόρθωση και την ιατρική του αυτιού τον καθιστά πραγματικό ειδικό στην επέμβαση της ωτοπλαστικής.

Επέμβαση Ωτοπλαστικής

Η επέμβαση της ωτοπλαστικής μπορεί να αναδιαμορφώσει και να επανατοποθετήσει τα αυτιά, με αποτέλεσμα μια πολύ βελτιωμένη αισθητικά εμφάνιση. Η ωτοπλαστική μπορεί να γίνει με ασφάλεια σε ενήλικες ή παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω. Η ωτοπλαστική μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του σχήματος, της θέσης ή της συμμετρίας των αυτιών. Επιτρέπει στα αυτιά να φαίνονται πιο αρμονικά, συντελώντας σε μια πιο ισορροπημένη εμφάνιση του προσώπου, καθώς τα αυτιά δεν είναι πλέον τόσο εμφανή ή προεξέχοντα. Πολλοί βρίσκουν ότι η ωτοπλαστική βοηθά στην άρση των συναισθημάτων ανασφάλειας και μειωμένης αυτοεκτίμησης.

Διαδικασία ωτοπλαστικής

Η χειρουργική επέμβαση της ωτοπλαστικής μπορεί να γίνει με μέθη και τοπική αναισθησία. Η τοπική αναισθησία συνιστάται σε ενήλικες, ενώ οι νεότεροι ασθενείς συνήθως υποβάλλονται σε γενική αναισθησία ώστε να διασφαλιστεί η συνεργασία τους κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Αν και η διαδικασία διαφέρει από ασθενή σε ασθενή, συνήθως η επέμβαση περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μιας τομής πίσω από κάθε αυτί, η οποία συνήθως κρύβεται στην πτυχή που το χωρίζει από το κεφάλι. Η τομή επιτρέπει την έκθεση του χόνδρου του αυτιού κάτω από το δέρμα, επιτρέποντας στο χειρουργό να προβεί στην επαναδιαμόρφωσή του με τον κατάλληλο τρόπο, χωρίς να φαίνεται κανένα σημάδι σε όποιον παρατηρεί τα αυτιά. Μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί και τμήμα του χόνδρου εάν τα αυτιά έχουν μεγάλο μέγεθος ή είναι υπερβολικά «πεταχτά».

Χειρουργός ΩΡΛ ως ο ιδανικός γιατρός για ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική, γενικά ασφαλής διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας ωστόσο κρίνεται από την εμπειρία και εξειδίκευση του χειρουργού που θα αναλάβει να την πραγματοποιήσει. Έχοντας βαθιά γνώση της ανατομίας και των ευαίσθητων δομών του αυτιού, ένας χειρουργός ΩΡΛ μπορεί να συμβουλεύσει κατάλληλα κάθε ασθενή για κάθε στάδιο της διαδικασίας, προτείνοντας ακριβώς αυτή την τεχνική που ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες της περίπτωσης.

Καθώς η ωτοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω μιας ποικιλίας τεχνικών και επιλογών όσον αφορά τις τομές και την χειρουργική προσέγγιση, ένας χειρουργός ΩΡΛ είναι σε θέση να προτείνει ακριβώς αυτή την τεχνική που ανταποκρίνεται πλήρως σε κάθε εξατομικευμένη περίπτωση. Είναι καθοριστικής σημασίας να επιλέξει ο ασθενής έναν έμπειρο κι εξειδικευμένο χειρουργό ΩΡΛ πριν υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση, ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της διαδικασίας και ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Ο Χειρουργός ΩΡΛ Dr. Πέτρος Λίτος διαθέτει μακρά εξειδίκευση στην επέμβαση της ωτοπλαστικής, και μπορεί να σας προσφέρει ένα απόλυτα φυσικό και ταυτόχρονα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα, πάντα με ασφάλεια και σεβασμό στις επιθυμίες και τις ανάγκες του ασθενούς.